Palabras, imágenes, canciones, emociones que nos acompañan en nuestro camino.


dilluns, 20 de desembre del 2010

APRENDRE A VIURE EN LA INCERTESA

     Avui he trobat aquestes paraules d'Osho:      

     "Vivir peligrosamente es vivir. Si no vives peligrosamente, no vives. La vida sólo florece cuando hay peligro. La vida no florece en la seguridad; sólo florece en la inseguridad. 
     Si empiezas a tener seguridad, te conviertes en una charca empantanada. Tu energía ya no se mueve. Tienes miedo . . . porque nadie sabe cómo entrar en lo desconocido. ¿Para qué arriesgarse? Lo conocido es más seguro. Pero después te obsesionas con lo que te resulta familiar. Te hartas de ello, te aburre, te hace infeliz, sin embargo, es familiar y cómodo. Por lo menos ya lo conoces. Lo desconocido te da miedo. Simplemente la idea de lo desconocido te hace sentir inseguro.
     Sólo hay dos tipos de personas en el mundo. Las que quieren vivir cómodamente: están buscando la muerte, quieren una tumba cómoda. Y las que quieren vivir: escogen vivir peligrosamente por que la vida sólo prospera si hay algún riesgo.
     Al llegar más alto, al alejarte de lo establecido, de la rutina de la vida, te vuelves salvaje de nuevo, te vuelves de nuevo parte del mundo animal. Vuelves a vivir como un tigre, como un león, como un río. Vuelves a surcar los cielos como un pájaro, volando cada vez más alto."

Osho.

     Viure amb inseguretat, amb por, amb incertessa, anant sempre amb compte en tot és realment viure? Perquè, a la vida, es pot gaudir de milers de llocs, situacions, experiències... És que per por de MORIR hem de privar-nos de VIURE ? Trobo que una vida sense arriscar-se, una vida sense provar coses noves, una vida sense crear experiències que volies crear, és una vida sense sentit. És com viure amb els ulls tancats. És com no viure. Els humans NO som robots. Ja que, miraculosament, tenim vida, per què no aprofitar-la? Tenim els medis per fer-ho. Fe'm-ho. Obrim els ulls, veiem món, anem on volem anar.

La incertesa forma part de la nostra naturalesa, pot ser vista com una angoixa o una font de creativitat. La realitat confirma que el món és un lloc confós, imprevisible i, sovint, caòtic. Darrera la necessitat de control hi trobem la por, por de fallar, del que és desconegut, por del canvi, de perdre el control.
No hem de valorar solsament el que acaba bé, sinó el que comença bé. L'important és el camí, no la finalitat.
Per aprendre a viure en la incertesa cal ser flexibles per evitar la rigidesa. Com podem treballar la incertesa?. Amb flexibilitat, sabent el que realment és essencial i el que no ho és. Rellegeixo unes reflexions de diferents autors que m'ajuden a gestionar aquesta incertesa per a la que no hem estat ni educats ni preparats.

  • Deepak Chopra: La saviesa de la incertesa resideix en el desaferrament, en la saviesa de la incertesa hi ha l’alliberament del passat i en el nostre desig d’anar cap al desconegut, el camp de totes les possibilitats.

  • Demián Bucay: Com que no podem saber que ens espera sí podem definir el nostre camí pensant en el nostre desig i no en els resultats. Ens han de moure les intencions, no les conseqüències.

  • Albert Einstein: La maduresa d’una persona depèn del grau d’incertessa que és capaç de superar.

  • Josep Pla: Si una cosa et surt com tu vols, propina!!!.
Pujo un video que recull els 10 manaments d'Osho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada