Palabras, imágenes, canciones, emociones que nos acompañan en nuestro camino.


dimarts, 29 de març del 2011

ARCADI OLIVERES, President de Justícia i Pau - Singulars TV3


Es pot dir més alt però no més clar. Què esperem per actuar?. per protestar?. Estem anestesiats?. Ens ho expliquen, ens ho diuen i continuem parats, sense fer res.

Que ha fet que la societat ja no es mogui ni per defensar els drets fonamentals de les persones?. Que li podem dir a la Marisa?, quantes persones hi ha com ella?.

Com es pot explicar a la gent que cada dia ho passa pitjor tot el que ens diu l'Arcadi?. Cada dia veig més i més persones pels carrers recollint deixalles, esperant a la sortida dels Caprabo poder agafar alguna cosa de les que llencen i, mentrestant, hi ha qui es fa ric, qui aprofita aquesta crisi per omplir-se la butxaca. Perquè s'ajuda tant al les caixes?.

Les dades que diu en el reportatge son esfereïdores.... I em pregunto, quan reaccionarem, com?. Volia fer un resum, posar quatre frases del reportatge però m'adono que ho hauria de transcriure'l tot sencer, l'he volgut tornar a veure i no puc, m'entristeixo, m'indigno.... nosaltres no som d'eixe món....

És un rebel, un activista social, una d'aquelles persones convençudes que canviar el món és possible. És l'economista Arcadi Oliveres, professor del departament d'Economia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona i president de Justícia i Pau. Oliveres, que sempre s'ha mostrat crític amb el poder polític i econòmic, és, en aquests moments, una de les veus que s'alcen amb més contundència contra el que ell anomena "les perversions financeres" del sistema capitalista. Arcadi Oliveres denuncia sense embuts els que ens han portat a la crisi actual: els especuladors que mouen bilions i bilions de dòlars sense que ningú els posi cap fre. Ens diu que el capitalisme financer és pervers i genera desigualtats i injustícies, i que cal plantar-hi cara i canviar-lo. En el seu últim llibre, "Aturem la crisi", Arcadi Oliveres ens fa una crida a rebel·lar-nos contra els màxims responsables de la crisi, els poders financers, i també assenyala els punts febles de la nostra societat de consum desenfrenat, deslocalitzacions i democràcia afeblida. Diu que només podem aturar la crisi amb un canvi de mentalitat i si tothom pren consciència que hem de demanar responsabilitats a polítics i poders econòmics.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada